Elephant in the room

Elephant in the room is een steeds veranderende performatieve act die in vraag stelt hoe en waarom we naar dieren kijken en wat het in die context betekent om mens te zijn. 

In dit project herwerkt Geert Belpaeme materiaal uit zijn eerder creatie De dieren tot korte performances buiten de theaterzaal, daarin geïnspireerd door zijn huidige onderzoek naar een hedendaagse clownspraktijk. De performances worden telkens aangepast aan locatie, publiek, context en sfeer en nemen verschillende vormen aan, van installaties en interventies in de publieke ruimte tot full-blown clown gag. Elke keer anders dus, maar telkens op de bevreemdende rand tussen humor, tragiek, maatschappijkritiek en vrijheid en op het kruispunt tussen dans, performance en mime.

filed under:

Please (don’t) let me be (mis)under-stood

IIn Please (don’t) let me be (mis)understood performen drie spelers de intrinsieke razernij van het mens-zijn en grijpen daarvoor terug naar een oude, bijna uitgestorven, traditie: clownerie. Met de nonsensicale taal en het wankele lichaam van de clown, met een vrolijke roekeloosheid en een lichtzinnige pretentie, slaan ze zich een weg door de menselijke geschiedenis en daar voorbij.

Please (don’t) let me be (mis)understood is een hybride voorstelling die zich tussen clownerie, dans en theater in begeeft, een voorstelling waarin menselijke lichamen buiten hun oevers treden om ook niet-menselijke verhoudingen te spelen. Alles met de knipoog van de clown.


concept & regie: Geert Belpaeme / spel & creatie: Estefanía Álvarez Ramírez, Geert Belpaeme en Stanley Ollivier / slagwerk: Wim Segers of Arno Grootaers / co-regie: Bosse Provoost / dramaturgisch advies: Mats Van Herreweghe / lichtontwerp: Geert Vanoorlé / kostuumontwerp & scenografie: Carly Rae Heathcote / productionele steun: Famke Dhont

productie: l’hommmm / coproductie: C-TAKT, STUK en VIERNULVIER / spreiding: Vincent Company / in samenwerking met CC Blankenberge, CC Strombeek, Cultuurhuis de Warande, De Grote Post, Dommelhof, Kaaitheater, Nona en Miramiro / met de steun van de Vlaamse overheid en Cultuur Gent


Please (don’t) let me be (mis)understood ging in première op 14 januari 2023 in Nona in Mechelen en speelde daarna al in CC Strombeek (Grimbergen), Monty (Antwerpen), De Grote Post (Oostende), De Nieuwe Vorst (Tilburg), C-mine (Genk), Theater op de Markt (Neerpelt), STUK (Leuven) en Campo (Gent).

filed under: